Председателят на долната камара на руския парламент (Държавната дума) обвини лидера на руската опозиция Алексей Навални, че работел за западните спецслужби и увери, че руският президент Владимир Путин му бил спасил живота, съобщава "Франс прес".

Председателят на Думата Вячеслав Володин настоя, че Путин бил "спасил" живота на Навални, след като борецът срещу корупцията беше отровен, както казва Германия, с нервнопаралитичното вещество "новичок", и обвини критика на Кремъл, че "работи със службите за сигурност и властите на западните страни", като защитавал техните интереси.

Навални обвини Путин, че стои зад отравянето му

Навални обвини Путин, че стои зад отравянето му

Това обяви той пред "Шпигел"

Володин подчерта също така, че твърдението на Навални, че президентът Владимир Путин стои зад предполагаемото му отравяне, било изявление на "нечестен" човек.

"Путин му спаси живота. Ако това, което му се случи, беше организирано от западните специални служби, тогава неговото изявление е в същия дух. Всички искрено работиха за неговото спасяване: от пилотите и лекарите до президента. И само нечестен човек може каже нещо подобно", настоя Володин.

Американски сенатори предложиха санкции срещу Русия за отравянето на Навални

Американски сенатори предложиха санкции срещу Русия за отравянето на Навални

Вносители на законопроекта са Марко Рубио, Бен Кардин, Мит Ромни, Крис Кунс и Крис ван Холън

Навални се разболя тежко по време на вътрешен полет в Русия на 20 август, като самолетът кацна аварийно в сибирския град Омск, за да бъде откаран в болница.

Веднага след като той се разболя, говорителката му Кира Ярмиш обяви, че може да е бил отровен.

Руските лекари обаче твърдяха, че не са открили следи от отрова, като според тях той бил страдал от рязко спадане на глюкозата.

Кремъл: Навални е свободен да се върне в Русия

Кремъл: Навални е свободен да се върне в Русия

Руският опозиционер коментира, че е далеч от пълно възстановяване