Ако започнат военни действия, Украйна ще организира "кървава баня" на Русия. Това пише в статия за изданието "Главред" генерал-лейтенант, бивш заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Игор Романенко.

По-рано американското издание "Политико" публикува сателитни снимки, които според него показват разполагането на руски военни на границата с Украйна - в Смоленска област, която всъщност не граничи с тази страна.

Украйна обяви: спирането на транзита на газ ще увеличи вероятността от война с Русия

Украйна обяви: спирането на транзита на газ ще увеличи вероятността от война с Русия

Русия може да използва "Северен поток 2" като геополитическо оръжие

"Разбира се, те се готвят за това, но ако Путин започне война, тогава в Украйна го очаква "кървава баня" и завземането на територии няма да приключи", предупреждава Романенко.

Украинският военачалник отбеляза, че Русия струпва войски към границата през последните няколко седмици.

"Като цяло нова концентрация на границата е опасна и Украйна, ако е необходимо, трябва да бъде готова да обяви военно положение", заключава авторът на статията.

Киев и западните държави напоследък изразиха безпокойство заради ескалацията на агресивните действия на Москва близо до границите на Украйна. От своя страна Кремъл твърди, че Русия придвижва войски на своята територия и по свое усмотрение, но не заплашвала никого и никой не трябвало да се притеснява.

Украйна плаши Русия с британски ракети

Украйна плаши Русия с британски ракети

Те могат да поразяват по няколко цели наведнъж