Въоръжените палестински групировки в Ивицата Газа са се договорили да спрат да изстрелват ракети към територията на Израел. Това съобщават палестинските медии.

Според информациите палестинските групировки ще спрат всички изстрелвания на ракети и снаряди в 15:30 часа тамошно време по искане на Египет и на ООН.

"Хамас" заплаши да удари с ракети градове в Израел

"Хамас" заплаши да удари с ракети градове в Израел

Ако Израел продължи да удря цели в Ивицата Газа

Междувременно стана ясно, че делегация от Египет и ООН утре ще посети Ивицата Газа, за да бъде сложен край на продължаващата от три дни ескалация между Израел и палестинския анклав, при която бяха изстреляни повече от 400 ракети от Газа към Израел, при което загина един човек и около 70 бяха ранени.

По-рано днес радикалното палестинско ислямистко движение "Хамас", което контролира Газа, обяви, че ще удари с ракети израелските градове Беершеба и Ашдод.

Израел отхвърли международно посредничество, заплаши Газа с война

Израел отхвърли международно посредничество, заплаши Газа с война

През последните седмици Египет и Младенов участват в интензивни преговори за сключване на примирие

От своя страна Израел по-рано днес отхвърли международно посредничество за прекратяване на възникналия конфликт между Газа и еврейската държава.

След като повече от 400 ракети бяха изстреляни към Южен Израел от Ивицата Газа за последните по-малко от 24 часа, Йерусалим реши на този етап да не провежда диалог с Египет или посланика на ООН Николай Младенов, който се опитва да потуши взривоопасната ситуация.