САЩ са готови да продължат прекия диалог с Русия за Венецуела, доколкото признават интересите на Москва в региона. Това заяви в интервю за ТАСС заместник-посланика на САЩ в Русия Антъни Годфри.

Той коментира, че Русия може да играе продуктивна роля в разрешаването на кризата.

"Както каза държавният секретар на САЩ Майк Помпео, когато се срещна с ръководството на Руската федерация в Сочи, очакваме тази роля да се увеличи. Готови сме да продължим пряк диалог с Руската федерация, защото признаваме, че тя има интереси в този регион", обяснява дипломатът.

Русия отговаря на Тръмп:  Военният ни персонал все още е във Венецуела

Русия отговаря на Тръмп: Военният ни персонал все още е във Венецуела

Каракас има ПВО Бук-М2 и Антей-2500, Су-30МК2, хеликоптери Ми-35М, танкове Т-72, ​​БМП-3 и БТР-80

Той коментира, че проблемите във Венецуела не възникват поради санкциите на САЩ. "Това се случи поради антидемократичната политика и много лошите икономически решения на Мадуро".

"Нямам конкретна информация, но както каза държавният секретар Помпео, те ще бъдат там заедно и ще бъде много странно, ако не се срещнат", допълва Годфри относно шансовете за среща между президентите Тръмп и Путин по време на Г-20 в Осака.

Относно Иран, дипломатът обясни, че "видяхме действията на Иран извън плана (Съвместния цялостен план за действие по иранската ядрена програма) и други действия в региона, които станаха по-агресивни, по-опасни за света. Ние предприемаме мерки, за да привлечем вниманието на нашите партньори и нашите събеседници към това".

Иран е готов да преговаря, ако "врагът се върне към нормалните условия"

Иран е готов да преговаря, ако "врагът се върне към нормалните условия"

В противен случай, Иран остава без избор, освен да се съпротивлява