Високопоставен служител на Светия престол определи като "неприемливо" бомбардирането на детската болница в Мариупол, предаде Би Би СИ.

Кардинал Пиетро Паролин, държавен секретар на Ватикана, каза пред репортери ", че бомбардирането на болница е неприемливо. Няма причини, няма мотивация да се направи това."

Украйна заяви за пореден провал на евакуацията от Мариупол

Украйна заяви за пореден провал на евакуацията от Мариупол

Досега опитите за извеждане на хора от там също бяха неуспешни

Ватикана се заяви като посредник във войната на Русия срещу Украйна.

"Ройтерс" припомни, че папа Франциск е нарушил дипломатическия протокол миналия петък и е посетил местното руско посолство, за да предаде загрижеността си относно инвазията на Кремъл в Украйна.

Новината за руския удар срещу детската болница потвърди и президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Британският премиер Борис Джонсън осъди въздушния удар срещу детската болница в Мариупол и обеща да потърси сметка на руския президент Владимир Путин "за ужасните му престъпления".

"Малко са нещата, които са по-извратени от това да се насочиш към уязвимите и беззащитните", написа в "Туитър" Борис Джонсън.

Борис Джонсън: Англия ще спечели от приема на украински бежанци

Борис Джонсън: Англия ще спечели от приема на украински бежанци

Той очаква стотици хиляди визи да бъдат издадени на хората, бягащи от войната

Междувременно при руски въздушен удар по родилен дом в Мариупол са ранени 17 медици и една родилка. Няма жертви сред децата, съобщи АП.

Въздушният удар по родилния дом е бил извършен и по време на режима на тишина, който руснаците са потвърдили за хуманитарните коридори.

Укринформ съобщава, че сраженията са продължили във всички посоки на Мариупол, включително и по маршрута, който е бил договорен за евакуация.