Комисията на Камарата на представителите на САЩ ще се събере във вторник, за да обсъди данъчните декларации на бившия президент Доналд Тръмп, които получи в края на миналия месец след дълга съдебна битка. Tова съобщи "Ройтерс", като цитира свой източник.

Заседанието на все още контролираната от демократите комисия ще се проведе само две седмици преди републиканците да поемат мнозинството в Камарата на представителите, което спечелиха на междинните избори през ноември.

Това оставя на демократите малко време да решат какво да правят със завръщането на Тръмп, преди да загубят властта да определят дневния ред на комисията.

Конгресмени получиха данъчните декларации на Тръмп

Конгресмени получиха данъчните декларации на Тръмп

От години експрезидентът се бори да не ги предаде

Върховният съд на САЩ се произнесе в полза на комисията миналия месец. Комисията официално обяви среща във вторник, свързана с "документи, защитени съгласно Кодекса за вътрешните приходи", без да уточнява Тръмп.

Припомняме, че Тръмп беше първият кандидат за президент от десетилетия, който не публикува данъчните си декларации по време на нито една от кампаниите си за президент.

На първи декември стана ясно, че Комисията вече разполага федерални данъчни декларации на Доналд Тръмп за шест години.

Данъчните регистри на Тръмп са предимно от времето, когато е бил президент. Те включват данни както лично за Тръмп, така и за няколко негови корпоративни образувания.

Съд в Ню Йорк: Компании на Доналд Тръмп са укривали данъци

Съд в Ню Йорк: Компании на Доналд Тръмп са укривали данъци

Развитие на скандала

Разследване на New York Times от 2020 г. установи, че Тръмп не е плащал никакви федерални данъци върху доходите през 10 от 15 години, започвайки от 2000 г., защото е съобщил, че е загубил значително повече, отколкото е направил.