Комисия в Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес) вече разполага федерални данъчни декларации на Доналд Тръмп за шест години, съобщи CNN.  Така се слага край на дългогодишното преследване на демократите на най-строго пазените лични данни на бившия президент.

"Министерството на финансите изпълни съдебното решение от миналата седмица", съобщи говорител на Министерството на финансите пред CNN в сряда.

Говорителят не предостави допълнителна информация.

Федералните съдилища по-рано решиха, че Камарата може да поиска документите от Тръмп, след като комисията вече ги е поискала през 2019 г. и отново през 2021 г., според публичните съдебни регистри.

Данъчните регистри на Тръмп са предимно от времето, когато е бил президент. Те включват данни както лично за Тръмп, така и за няколко негови корпоративни образувания.

Не се очаква демократите да прегледат данъчните декларации на сесията в четвъртък и документите да бъдат незабавно публикувани.

Тръмп отчитал огромни загуби в данъчните си декларации с години

Тръмп отчитал огромни загуби в данъчните си декларации с години

Експрезидентът се бореше да не ги публикува

Данъците на Тръмп са до голяма степен мистерия, откакто той се кандидатира за първи път.

По време на кампанията си през 2016 г. Тръмп наруши нормите за президентските избори и отказа да представи данъчните си декларации за обществен преглед и те останаха частни, след като той встъпи в длъжност.

Разследване на New York Times от 2020 г. установи, че Тръмп не е плащал никакви федерални данъци върху доходите през 10 от 15 години, започвайки от 2000 г., защото е съобщил, че е загубил значително повече, отколкото е направил.