Заместник-министърът на външните работи на Русия Генадий Гатилов обяви, че американският военен удар срещу бойци, подкрепящи сирийското правителство, е убил цивилни и бил неприемлив, съобщават руските медии.

Гатилов, който е говорил в швейцарския град Женева, подчертал, че ударът на САЩ нарушавал суверенитета на Сирия и нямал да помогне на усилията за намиране на политическо решение на конфликта там.

Коалицията на САЩ удари проправителствен отряд в Сирия

Коалицията на САЩ удари проправителствен отряд в Сирия

Конвоят не отговорил на предупреждения

Американските военни извършиха въздушен удар срещу милиция, подкрепяна от сирийското правителство, която представлява заплаха за САЩ и подкрепяните от САЩ сирийски бойци в южната част на страната, посочили американски правителствени служители пред "Ройтерс".

Военен източник от страна на сирийското правителство изтъкнал от своя страна, че въздушният удар бил ударил "една от нашите военни точки", без да уточнява подробности, съобщи сирийската държавна телевизия.

Въздушният удар, извършен късно в четвъртък, уби няколко души и причини материални щети, каза източникът, допълвайки, че това възпрепятства усилията на сирийската армия и нейните съюзници да се борят с ДАЕШ ("Ислямска държава").

Сирийското военно министерство потвърди по държавната телевизия, че въздушният удар, извършен от оглавяваната от САЩ коалиция в четвъртък удари "една от нашите военни точки" близо до южния град Ат Танф.

Сирийските военни подчертаха, че не може да има никакво оправдание за удара на САЩ по позиции на сирийската армия, добавяйки, че нападението "показва истинските цели" на коалицията.