Обединеното кралство отчете 70 924 COVID инфекции и 88 смъртни случая, свързани с COVID-19 през последните 24 часа. Данните за неделя обаче не са взели предвид Шотландия поради "технически проблем", според Sky News.

В събота имаше 81 713 случая на COVID-19 и 287 смъртни случая, свързани с коронавирус.

Ограниченията за коронавирус в Англия могат да бъдат премахнати до края на този месец. Председателят на консерваторите Оливър Даудън каза, че е "обнадежден" благодарение на "окуражаващи знаци", съобщават местните медии.

На ваксинираните британци няма да им правят тестове при завръщане от чужбина

На ваксинираните британци няма да им правят тестове при завръщане от чужбина

Промяната в мерките ще бъде обявена официално по-късно през месеца

По-рано д-р Сюзън Хопкинс, главен медицински съветник в Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство, каза, че процентът заразени в Лондон, Югоизточна и Източна Англия се изравнява.

Освен това, докато броят на случаите все още нараства в северните части на страната, темпът на растеж там се забавя, отбеляза тя.

Припомняме, че ваксинираните британци вече ще могат да ходят на почивки в чужбина, без да се налага да си правят тестове за Covid-19 при завръщането си. 

За промяната ще бъде официално съобщено на 26 януари, посочва се в публикацията.

В петък пък вестник Telegraph съобщи, че британският премиер Борис Джонсън е на път да отмени ограниченията от т.нар "План Б" отново към края на януари. Те включваха по-строги правила за сертификатите и маските и указания за работа от вкъщи, когато това е възможно.

Миналата седмица Джонсън заяви, че специално Англия може да издържи на рязкото нарастване на заразите с коронавирус, без да спира икономиката, и се противопостави на налагането на локдаун.

Борис Джонсън окуражавал петъчни партита на служителите си в локдауните

Борис Джонсън окуражавал петъчни партита на служителите си в локдауните

Той присъствал на част от събиранията

Това се случва и на фона на поредните скандали с нерегламентирани партита на управляяващите, разтресли поста на премиера. Нараства недоволството срещу него и призивите за оставката му.