Русия е на предната линия в усилията за създаване на нов световен ред и противопоставяне на разширяването на НАТО. Това заяви външният министър Кна Венецуела Карлос Фария, цитиран от ТАСС.

"Господството на САЩ вече не е абсолютно. Ражда се нов свят и Русия е на фронтовата линия в тази борба. Днес това се отразява в специалната военна операция на Русия за ограничаване на разширяването на НАТО и противодействие на неговите (на Алианса - бел.ред.) безразсъдни политики , които застрашават сигурността на Русия и европейския мир чрез насърчаване на неонацисткото правителство в Киев и неговата политика на геноцид", изтъкна той.

Сергей Лавров: ЕС и НАТО сформират коалиция за война с Русия

Сергей Лавров: ЕС и НАТО сформират коалиция за война с Русия

Той направи аналогия с периода преди Втората световна война

Русия и нейният президент Владимир Путин водят тази борба в името на човечеството, срещу терористичния и враждебен алианс, известен като НАТО, категоричен бе Фария.

Той заяви, че Каракас е за свят на мир, сигурност и сътрудничество, който зачита правото на самоопределение.

"За да постигнем тези цели, ние ще работим заедно с Руската федерация и всички нации и правителства, които споделят тези принципи. Това е неотложен въпрос и трябва да бъде разрешен, преди империалистическите стремежи на Съединените щати да поставят човечеството в още по-голяма опасност" , настоя дипломатът.

Лавров пред БиБиСи: Ние не нахлухме в Украйна и не се срамуваме да покажем какви сме

Лавров пред БиБиСи: Ние не нахлухме в Украйна и не се срамуваме да покажем какви сме

Лавров не се интересува какво вижда Запада