Висш американски военен изрази оптимизъм преди срещата между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския вожд Ким Чен-ун, която е планирана да се състои на 27 и 28 февруари във виетнамската столица Ханой, но предупреди, че се съмнява в обещанията на Пхенян за изоставянето на ядрената му програма.

"Смятаме, че е малко вероятно Северна Корея да се откаже от всичките си ядрени оръжия или производствени мощности, но че се стреми да договори частично ядрено разоръжаване в замяна на американските и международните отстъпки", изтъкнал адмирал Филип Дейвидсън, който е началник на Индо-тихоокеанското командване на САЩ, в писмено изявление пред Комисията по въоръжените сили към Сената на САЩ.

Спецслужбите на САЩ противоречат на Тръмп за Иран и Северна Корея

Спецслужбите на САЩ противоречат на Тръмп за Иран и Северна Корея

Принципите, върху които се основава политиката му към тях, се оказват изсмукани от пръстите

Коментарът на Дейвидсън повтаря оценката на директора на американската разузнавателна служба Дан Коутс, който през миналия месец заяви пред Конгреса на САЩ, че не вярва, че Северна Корея ще се откаже от всичките си ядрени оръжия.

Дейвидсън също така заяви, че е оптимист за втората среща на върха между САЩ и Северна Корея относно прекратяването на ядрената програма на Пхенян, въпреки че "трябва да се направи много, за да се постигне значителен напредък".

Северна Корея произвела още 7 ядрени бомби

Северна Корея произвела още 7 ядрени бомби

Производството на гориво за бомби от КНДР е продължило и през 2018 г.