Дълг на всички иранци е да помогнат на правителството да преодолее икономическите проблеми. За това настоя висш командир на Революционната гвардия, цитиран от агенция "Фарс".

Високопоставен служител на Държавния департамент обяви във вторник, че Вашингтон е заявил на съюзниците си да спрат вноса на петрол от Иран.

САЩ не могат да извадят иранския петрол от световния пазар, отговори Техеран

САЩ не могат да извадят иранския петрол от световния пазар, отговори Техеран

Вчера САЩ призоваха всички държави и компании да прекратят вноса

"Дълг на всички нас е да работим заедно, за да помогнем на уважаваното правителство и други структури на управлението в разрешаването на икономическите проблеми", изтъкна ген. Яхия Рахим-Сафави, който също така е старши съветник на върховния лидер на Иран.

"Трябва да неутрализираме плановете на врага за икономическа война и психологически операции", допълни генералът.

САЩ искат светът да спре да купува ирански петрол от 4 ноември

САЩ искат светът да спре да купува ирански петрол от 4 ноември

САЩ ще притиснат съюзниците си

Протести избухнаха на базар в Техеран и в по-малки градове в понеделник и вторник, след като търговците се оплакаха от резкия спад в стойността на националната валута.

Видеокадри, публикувани в социалните медии, показаха, че полицията е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите в Техеран.

"Сатанинският триъгълник", съставен от САЩ, Израел и Саудитска Арабия, се опитвал да отслаби Иран, коментирал още командирът от Революционната гвардия.