Международната коалиция, оглавявана от САЩ, която води борба срещу ДАЕШ ("Ислямска държава"), е нанесла нов удар по проправителствените сили в Сирия. Това съобщи военният говорител на коалицията Райън Дилън, цитиран от руски медии.

По думите му, както и в предишните два случая, ударът е бил нанесен в района на село Ат Танф, където "коалиционните сили и техните съюзници действат вече няколко месеца". Говорителят не можел да каже дали има жертви при последния удар, като военните сега уточнявали този въпрос.

Говорителят също така съобщил, че коалицията е свалила безпилотен самолет на проправителствените сили, след като той опитал да нанесе удар по коалиционните сили.

"Безпилотният самолет хвърли боеприпаси, които никак не затрудниха коалицията. Безпилотният самолет носеше още боеприпаси и затова ние го свалихме", посочил още Райън Дилън.

Това е първият известен случай, при който проправителствените сили в Сирия се опитаха да нанесат удар по коалицията, оглавявана от САЩ.

Дилън се затруднил да каже кой е собственик на безпилотния самолет и къде е бил произведен.

Освен това той изтъкнал, че чрез комуникационните канали, създадени за предотвратяване на конфликти, коалицията е настояла проправителствените сили да напуснат района на Ат Танф.

Това е третият удар на коалицията по правителствените войски в Сирия.

САЩ удари по сили на Асад в Сирия

САЩ удари по сили на Асад в Сирия

Коалицията е направила няколко предупреждения