Всички руски изтребители Су-57 ще бъдат снабдени с оръжия за поразяване, превъзхождащи по своите характеристики чуждестранните им аналози. Това разказа пред печатния орган на руското военно министерство "Красная Звезда" началникът на Главното управление на въоръженията в руските въоръжени сили генерал-лейтенант Анатолий Гуляев.

Той напомнил, че през май руският президент Владимир Путин е поставил задача до 2028 г. напълно да се превъоръжат трите авиационни полка на въздушно-космическите сили със Су-57.

В САЩ оцениха шансовете на F-15C в бой със Су-57

В САЩ оцениха шансовете на F-15C в бой със Су-57

Су-57 превъзхожда много изтребители в света по маневреност и въоръжение

"Трябва да кажа, че в момента на появата на Су-57 много чуждестранни експерти вече оцениха уникалните възможности на руския самолет, с които той превъзхожда популярните западни аналози", заключи Гуляев.

Руските военни рекламират изтребителя Су-57 като такъв от пето поколение. Той за първи път извърши полет през 2010 г. Комбинацията от висока маневреност с възможност за извършване на свръхзвуков полет, както и съвременен комплекс от бордово оборудване и малка видимост му осигурявали превъзходство над конкурентите.

Су-57 е смъртоносният противник за F-22

Су-57 е смъртоносният противник за F-22

Пентагонът се готви за въздушни битки