Американският F-15C Eagle, който съставлява половината от всички изтребители на ВВС на САЩ, не може да се противопостави на руския изтребител пето поколение Су-57 без сериозна модернизация, пише американското списание The National Interest.

Авторите на статията признават, че Су-57 превъзхожда много изтребители в света по маневреност и въоръжение. За да може да се противопостави на руския самолет, F-15C трябва да бъде сериозно модернизиран и да бъде снабден с ново въоръжение.

Изданието отбелязва, че американският изтребител може да получи разработвания от компанията Lockheed Martin модул Legion, който ще "сведе до нула всички предимства на Су-57 в стелт технологията" и ще позволи нанасяне на удари по изтребителя.

В същото време в статията се подчертава, че "Су-57 ще оцелее при първия залп и F-15C ще остане в неизгодно положение в сравнение с необичайно маневрения руски изтребител". Допълва се, че предимството ще е за руския самолет и оцеляването на пилотите на американския изтребител ще зависи само от техния професионализъм.