Върховният лидер на Иран Али Хаменеи призова мюсюлманските държави да се обединят срещу САЩ, изтъквайки, че Техеран никога няма да се поддаде на "тормоза" на най-големия си враг, съобщава "Ройтерс", цитирайки иранската държавна телевизия.

"Иранската страна успешно се противопостави на опитите за тормоз от страна на Америка и други арогантни сили, като ние ще продължим да се съпротивляваме... Всички мюсюлмански страни трябва да бъдат обединени срещу Америка и други врагове", настоя аятолах Али Хаменеи.

Иран плаши Тръмп с "тежки последици", ако излезе от ядрената сделка

Иран плаши Тръмп с "тежки последици", ако излезе от ядрената сделка

"Иранското правителство ще реагира твърдо"

Върховният лидер на Ислямската република разкритикува американския президент Доналд Тръмп заради думите му по-рано тази седмица, че някои страни в Близкия изток "няма да издържат и седмица" без защита от страна на САЩ

"Такива коментари са унижение за мюсюлманите... За съжаление в нашия регион има война между мюсюлманските страни. Назадничавите правителства на някои мюсюлмански страни се борят с други страни", подчерта Хаменеи. 

Иран и Саудитска Арабия отдавна водят "прокси" (опосредствана) война, конкурирайки се за превъзходство в региона от Ирак до Сирия и от Ливан до Йемен.