Британският премиер Тереза Мей се изказа по време на Световния икономически форум в Давос, като подчерта, че Обединеното кралство щяло да продължи да бъде глобален защитник на свободната търговия, докато страната излиза от Европейския съюз.

Тя добави, че главните действащи лица на международната сцена трябва да се погрижат всички хора да почувстват ползите от свободната търговия, за да се предотврати възраждането на популизма.

Криптовалутите са голям риск, предупредиха САЩ и МВФ

Криптовалутите са голям риск, предупредиха САЩ и МВФ

Цифровите валути могат да се използват за пране на пари и тероризъм

Световната търговска организация (СТО) трябва да продължи с реформите и да премахне бариерите пред електронната търговия, настоя Мей. Тя смята, че Великобритания трябва да бъде най-доброто място за бизнес, особено за разработването на изкуствен интелект.

Британското правителство планира да инвестира в образование, обучение и преквалификация, особено в сектора на новите технологии, за да помогне на хората да се адаптират към промените на пазара на труда, разкри Тереза Мей.

Изкуственият интелект бил разрушителен, но управляем

Изкуственият интелект бил разрушителен, но управляем

"Нека да не създаваме едно поколение лудити"

От друга страна, добави тя, пазарът на труда не бива да се оставя на самотек, като вместо това правителството трябва да "действа решително", за да подкрепя и осигурява нови работни места за хората. Трудовите закони трябва също така да отразяват технологичните постижения, които радикално променят начина, по който хората работят, отбелязала още тя.

Говорейки за ползите от новите технологии, Мей подчертала необходимостта от регулиране на предизвикателствата, които носят със себе си, включително защита на личните данни, незаконно съдържание и дейности, особено в социалните медии.

Британският премиер настоя, че компаниите трябва да сторят повече, за да се справят с незаконното съдържание на платформите си. За тази цел правителството на Тереза Мей разработва Цифрова харта, в която ще се постави акцент върху неутралността на интернет, защитата на децата и личните данни.