Четири човека загинаха и още 6-маса ранени в пакистанския град  Квет в резултат на взрив. Бомбата е била поставена в автомобил. Жертвите са пакистанци, пътували с малък автобус, който се намирал в момента до колата-бомба. Това са съобщили представители на полицията в Квет - столица на провинция Белуджистан.

Провинцията е богата на находища на газ и от години в нея честите атентати напомнят са искането за отделяне и независимост от Пакистан.

Това е вторият атентат за два дни, след като бившият министър-председател Беназир Бхуто се завърна в родината си след 8-годишно изгнание. Малко след кацането й две коли-бомби бяха взривени в близост до автомобила на Бхуто. 140 души загинаха, над 500 бяха ранени.
Като като стоящи зад атентата, който цели премахването й, самата Бхуто посочи „Ал Кайда", екстремистите-ислямисти и привърженици на военния диктатор Зия Ул Хака.
Бхуто обаче декларира, че няма да се откаже от участието си в изборите и политиката на страната. Анализатори обаче вчера коментираха, че заради нарастване на напрежението изборите могат да бъдат отложени. В момента те са запланувани за началото на 2008 г.