В понеделник вечерта във временно окупирания от Русия Севастопол се чуха експлозии.

Това съобщи РБК-Украйна, позовавайки се на информация от местни канали в "Tелеграм".

Съобщава се, че в града действат системи за противовъздушна отбрана. Отбелязва се също така, че над Севастопол е бил свален дрон.

Пак дронове над Севастопол
Обновена

Пак дронове над Севастопол

Дронът е бил свален от дежурен кораб на Черноморския флот

"Ръководителят" на окупирания Севастопол, Михаил Развозжаев, заяви, че в Севастопол работят системи за противовъздушна отбрана.

"В Севастопол стреля система за противовъздушна отбрана. По предварителни данни над морето е бил свален безпилотен самолет. Всички услуги работят както обикновено", написа в "Tелеграм" Михаил Развозжаев.

Часове по-късно той заяви, че руските системи за противовъздушна отбрана са свалили втори дрон в морето близо до Севастопол.

"Нашите военни продължават да отблъскват нападението", добави руският чиновник.

Русия е свалила два дрона над Севастопол

Русия е свалила два дрона над Севастопол

Противовъздушната отбрана в града се е задействала

Припомняме, че на 30 декември взривове избухнаха и в Севастопол. По време на експлозията руската авиация е била в небето над града, а ракетният кораб е бил в морето. В началото на декември месец няколко пъти украинците изпратиха дронове по Севастопол.

Освен това миналата седмица експлозии избухнаха на руското летище Енгелс в Саратовска област. Според украинското разузнаване там са били повредени не само руски самолети. Русия тогава не потвърди за по-среиозни щети.