За взривове в Запорожие тази нощ съобщава УНИАН. Четири силни експлозии са били чути в тъмните часове на денонощието.

Малко по-късно ръководителят на Запорожка област Олександър Старух съобщи в канала си в Telegram, че взривът е засегнал обект от промишлената инфраструктура. Секретарят на градския съвет на Запорожие Анатолий Куртев написа в социалните мрежи, че под развалините на предприятието може да има хора - не назовава обаче евентуалния им брой.

На мястото работят спасители. На видеоклип, публикуван в социалните мрежи, се вижда, че на мястото на удара има силен пожар.

Въпросното промишлено предприятие може да е най-големият украински производител на двигатели MotorSich.

Няколко села в Никополския район на Днепропетровска област са били обстрелвани от руските войски тази нощ, съобщиха от регионалната военна администрация. По предварителни данни няма жертви, но са повредени жилищни къщи, стопански постройки и автомобили.

"През нощта районът на Никопол отново се разтресе от вражески огън... Руснаците обстрелват с грамадни оръдия и тежка артилерия три общини - Никопол, Марганец и Мировка. Те са насочили повече от 60 снаряда към мирни градове и села", заяви ръководителят на регионалната военна администрация Валентин Резниченко.

ISW: Мобилизацията в Русия продължава

ISW: Мобилизацията в Русия продължава

Въпреки заявения официално край

В сутрешната си сводка генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщава предимно за атаки на руските сили в Източна Украйна - сблъсъците интензивно започнаха след освобождаването на Херсон.

По Сиверското направление в Сумска област руските окупатори стрелят с минохвъргачки и ракетна артилерия в близост до селищата Атинске и Нововладимировка.

По Слобожанското направление руските окупатори обстрелват с минохвъргачки и артилерия селищата Стрелече, Старица, Огурцово, Охримивка и Зарубинка в Харковска област.

В посока Купянск и Лиман руската армия атакува с танкове и пълния спектър на артилерията в районите на населените места Нововолинск, Орлянка, Котляровка, Кромални и Табаевка от Харковска област; Новоселовское, Мясожаовка, Новоегоровка, Площанка и Невское от Луганска и Торское, Андреевка и Берестовое от Донецка област.

В района на Бахмут продължават да са най-ожесточените сблъсъци, както и в посока на Авдиевка. Именно в това направление са съсредоточени силите на ЧВК "Вагнер".

В направленията Новопавловск и Запорожие окупаторите обстрелват с танкове и различни видове артилерия селищата Бохоявленка, Благодатне, Времовка и Угледар в Донецка и Камянска в Запорожка област.

За Херсонска област генщабът съобщава само, че танкове и артилерия са съсредоточени в района на Антоновка, Берислав, Одрадокамианка, Чернобаевка и град Херсон.

Русия укрепва анексирания Кримски полуостров

Русия укрепва анексирания Кримски полуостров

Русия обяви, че постига успехи и в източния регион на Донецк