Твърде рано е да се говори за евентуална среща между Владимир Путин и Владимир Зеленски, това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Причината според него - "те още няма да имат какво да уточняват, няма никакви споразумения".

Песков отговори и на въпрос за възможността за прекратяване на огъня по време на преговорите: "Всяка пауза се използва от националистите, за да се прегрупират и да атакуват. Тя се използва за продължаване на атаките срещу руските военни... Това се е случвало многократно и това усложнява процеса."

Лавров съветва: Не мислете икономиката на Русия, мислете за оръжията в Украйна

Лавров съветва: Не мислете икономиката на Русия, мислете за оръжията в Украйна

Световното обществено мнение се манипулира по цял свят от Украйна

За пореден път Кремъл обвини Украйна и украинските военни че "не пуска хората навън" и използват цивилно население като жив щит.

"Организират се хуманитарни коридори. И всички твърдения, че градовете са обградени и никой не е пуснат навън, са абсолютна лъжа. Има хуманитарни коридори, които се осигуряват от нашите военни, но хората не могат да излязат, защото същите националисти не ги пускат."

Киев неведнъж е заявявал, че цивилните не могат да излязат през някои хуманитарни коридори заради непрестанния обстрел. Освен това Москва неколкократно е предлагала коридорни маршрути, водещи към Русия.

Зеленски: Време е за честни преговори с Москва

Зеленски: Време е за честни преговори с Москва

Украйна протяга ръка