Премиерът Нафтали Бенет стана първият израелски лидер, който посещава Обединените арабски емирства. Престолонаследникът на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед, фактическият лидер на ОАЕ, проведе разговори с Бенет една година след нормализирането на отношенията между страните, предаде BBC.

Израелският министър-председател заяви, че иска да засили икономическите и търговските връзки. Очакваше се също така той да призове ОАЕ да заемат по-твърда позиция в отговор на разширяващата се ядрена програма на Иран.

Шейх Мохамед изрази надежда, че посещението "ще допринесе за развитието на отношенията на сътрудничество към по-положителни стъпки в интерес на народите на двете страни и на региона".

Емирствата споделят опасенията на Израел относно потенциалната ядрена заплаха от Иран, но също така се опитват да установят по-добри отношения с Техеран.

Миналата година ОАЕ стана едва третата арабска държава, която напълно призна Израел. Оттогава страните си размениха посланици и сключиха търговски сделки на стойност стотици милиони долари, включително споразумения в областта на отбраната и разработването на оръжия.

Израел добави нови 3 страни в червения списък

Израел добави нови 3 страни в червения списък

Нови мерки срещу пандемията