Българин и още двама души бяха задържани в Париж, след като оставили в подножието на Айфеловата кула пет празни ковчега с надпис "Френски войници, загинали в Украйна", съобщава в. "Либерасион". Хора, работещи на знаковия туристически обект, забелязали вчера сутринта дървените ковчези, които се оказали пълни с гипс.

Във връзка със случая са задържани по обвинения в "предумишлено насилие" трима души - българин, украинец и германец, съобщи парижката прокуратура. Тя е започнала разследване за евентуална чуждестранна намеса. Българинът е шофьор на микробус, който докарал украинеца и германеца, както и ковчезите, в Париж. Мъжът твърди, че е получил 40 евро за курса.

Другите двама души били задържани, докато се качвали на автобус за германската столица Берлин. В последно време се увеличават предупрежденията за руска намеса в Европа, включително в предстоящите европейски избори. 

Френският президент Еманюел Макрон в края на февруари беше първият западен лидер, който допусна възможността за изпращане на военен персонал в Украйна. По-късно няколко пъти повтори, че тази възможност не може да бъде изключена.

Франция не коментира думите на Олександър Сирски за военните инструктори

Франция не коментира думите на Олександър Сирски за военните инструктори

Подкрепа срещу руската агресия