Шефът на предизборния щаб на руския опозиционер Алексей Навални - Леонид Волков, отново е бил задържан в Москва, след като часове по-рано беше освободен от ареста. Това съобщи пред руската редакция на Би Би Си Роман Рубанов - директор на основания от Навални Фонд за борба с корупцията.

Волков и Навални бяха арестувани на 29 септември преди митинг в Нижни Новгород, като според властите двамата са нарушили реда за провеждане на такива събития. Те бяха осъдени на 20 денонощия арест, но впоследствие бяха пуснати срещу подписка.

Руският съд отново прати в ареста опозиционера Навални

Руският съд отново прати в ареста опозиционера Навални

Заради призиви в социалните мрежи...

На 5 октомври Волков е бил освободен, след като Московският градски съд е отменил решението за 20-дневния арест.

"Пуснаха ме. Съдът отмени постановлението на Савеловския съд и изпрати делото за разглеждане в Нижни Новгород." - заяви Волков след освобождаването си.

По думите на Рубанов, решението за ареста е отменено в 13:00 ч. местно време, но до 16:00 ч. от съда не са дали на Волков текста на постановлението, с което той би могъл да напусне сградата.

Малко след 16:00 ч. той все пак е излязъл от сградата, но към 16:30 ч. е бил задържан отново и оттогава Рубанов няма връзка с него.