По данни на беларуското вътрешно министерство взривът е бил устроен от мъж със среден ръст със синя шапка. Описанието му е изпратено във всички управления на милицията.

Според източник от милицията описанието е оскъдно. Това е мъж с кавказка външност, със синя плетена шапка с високо обърната нагоре част.

Според показания на свидетели подозрителният мъж е бил облечен яке в тъмносин цвят, тъмни панталони и черни обувки. В ръцете си е имал голяма спортна черна чанта. Заподозреният е на видима възраст 25-35 години, с ръст 175 см със средно телосложение. Лицето му е обло, с леко набола брада.

По-рано медии съобщиха, че беларуските правоохранителни органи са задържали няколко души във връзка с терористичния акт в Минск. Това е съобщил ръководителят на оперативно-следствената група заместник-генерален прокурор Андрей Швед.

По-рано днес беше съобщено, че са съставени фотороботи на двама мъже, заподозрени в съпричастност към вчерашния взрив на станция „Октябрская" в метрото в Минск

Портретите на двамата престъпници още не са публикувани, но ще се появят в близко време, е съобщил вътрешният министър Анатолий Кулешов.

Следствената група е изгледала всички видеозаписи, които са били иззети от местопрестъплението. Кулешов е посочил също, че са получили редица конкретни сведения от граждани за лица, които са предизвиквали подозрение. Сред заподозрените обаче няма жени и няма никаква информация за жени камикадзета.

Също от беларуското КГБ съобщиха днес неофициално, че на следствието са известни няколко имена на предполагаеми терористи, устроили взрива.

По думите на вътрешния министър с голяма вероятност може да се твърди, че бомбата е била задействана с дистанционно устройство. Според експерт в областта на антитероризма, който е поискал името му да не бъде цитирано, взривното устройство е било изработено от нетрадиционни за терористите материали - прах. По неговото мнение то е било самоделно, изработено от лица, които не са специалисти в тази област.