Киевският режим не се интересува от световна стабилност и продоволствена сигурност, иначе всички ще забравят за него.  Това заяви в събота говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Така тя коментира думите на украинския външен министър Дмитро Кулеба, който призова всички страни да изискат от Руската федерация връщане на задълженията по сделката за зърно.

"Киевският режим не се нуждае от световна стабилност и продоволствена сигурност, в противен случай всички ще забравят за украинския президент Володимир Зеленски и Кулеба. Затова те правят всичко, за да напомнят за себе си с ужасни методи. Терористични атаки, ядрено изнудване, убийства - ако само те ще получат пари и оръжие", отбеляза тя в своя канал в Telegram.

Русия иска заседание на Съвета за сигурност за атаката в Севастопол

Русия иска заседание на Съвета за сигурност за атаката в Севастопол

Гутериш е уведомен за спирането на участието си в изпълнението на зърнената сделка

Припомняме, че в събота руското министерство на отбраната обяви, че Русия спира участието си в сделката за зърно след атаката в Севастопол срещу кораби на Черноморския флот и цивилни кораби, участващи в охраната на зърнения коридор.

По-рано Министерството на отбраната съобщи, че режимът в Киев е извършил терористична атака с помощта на девет дрона и седем автономни морски дрона. Всички те бяха унищожени.

Русия преустанови участието си в сделката за зърно след нападението в Севастопол. 

Русия обвини Великобритания за взривовете на "Северен поток" 1 и 2, заявявайки, че представители на британския флот са участвали в планирането, подготовката и осъществяването на терористичната атака в Балтийско море. То заяви и че "британски специалисти" са участвали в атаката с дронове срещу анексирания Севастопол. Според изявленията "британските специалисти" са базирани в град Очаков в украинската Николаевска област.

"Лъжи в епичен мащаб". Така коментира в туит руските обвинения британското министерство на отбраната.

Лондон за руските обвинения: Лъжи с епичен мащаб

Лондон за руските обвинения: Лъжи с епичен мащаб

Москва отклонява вниманието от катастрофалната си ситуация