Заместник-председателят на Северна Корея Ким Чен-чол е пристигнал в Пекин, като според различни информации той е тръгнал на път за САЩ, за да проведе разговори с държавния секретар Майк Помпео преди възможна втора среща между президента Доналд Тръмп и севернокорейския вожд Ким Чен-ун, съобщава "Асошиейтед прес".

Очаква се Ким Чен-чол да предаде ново писмо от Ким за Тръмп.

Южнокорейската новинарска агенция "Йонхап" уточни, че Ким Чен-чол е пристигнал на летището в Пекин и се очаква да замине за Вашингтон по-късно през деня.

Северна Корея настоява САЩ да отменят санкциите, за да има среща между Ким и Тръмп

Северна Корея настоява САЩ да отменят санкциите, за да има среща между Ким и Тръмп

Тръмп трябвало да се откаже от "анахроничното си мислене"

Автоколона, включваща колата на посланика на Северна Корея и китайски автомобил с табела "държавен гост", е можело да бъде видяна да заминава от ВИП зоната на летището.

Ким Чен-чол е бивш началник на разузнаването, който провежда преговори с държавния секретар на САЩ Майк Помпео за програмата на Северна Корея за ядрени оръжия и свързаните с нея проблеми.

По-рано в. "Вашингтон пост" съобщи, че срещата между Тръмп и Ким най-вероятно ще се проведе във Виетнам през март или април. Тръмп определи предишното писмо, което получи от Ким, като "страхотно" и изрази надежда да се срещнат отново скоро.

Северна Корея към Тръмп: Не ни притискай

Северна Корея към Тръмп: Не ни притискай

Ким Чен-ун призова Белия дом да спазва поетите ангажименти