Мъж на 20 години е обвинен в убийството с нож на учител и раняването на трима души във френско училище, като случаят се разследва като терористичен акт, съобщава 'Ройтерс', като се позовава на информация от прокуратурата за борба с тероризма.

Главният заподозрян за атаката в петък, известен като Мохамед М, се е заклел във вярност на групировката "Ислямска държава", каза прокурорът за борба с тероризма Жан-Франсоа Рикар, преди мъжът да бъде разследван във вторник вечерта.

16-годишният брат на Мохамед М също бива разследван за съучастие в убийство във връзка с терористична организация. Техният братовчед също се разследва за доброволно въздържане от предотвратяване на престъпление, се казва в изявление на службата в сряда.

И двамата братя са задържани.

След убийството на учителя в град Арас министърът на вътрешните работи Джералд Дарманин каза, че Франция е в състояние на най-висока бойна готовност и атаката е свързана със събитията в Близкия изток, където Израел провежда военна офанзива за изкореняване на бойците на Хамас след като екстремисти убиха 1300 души при бунт в израелски градове на 7 октомври.

Макрон потвърждава тероризъм за убийството на учителя

Макрон потвърждава тероризъм за убийството на учителя

Учителят е спасил много животи, като е реагирал първи на инцидента