В Кремъл започнаха преговорите между президентите на Русия и САЩ.

След края на разговорите се очаква да бъде подписан пакет документи - в това число за ядреното сътрудничество, по въпроса за Афганистан и транзита на газ, за военното сътрудничество.

По-рано днес американският президент Барак Обама пристигна в Москва.

Това е първата му визита в Русия в качеството му на държавен глава, предава Ройтерс.

Очакванията от тази визита са отношенията между двете страни да бъдат „рестартирани".

Президентският самолет Еър Форс 1 се е приземил на московското летище Внуково в 13:18 часа местно време, при необичайно лоши метеорологични условия.

В Москва президентът на САЩ ще проведе разговори и с премиера Владимир Путин, както и с бизнесмени.

Припомняме, специалните служби и правоохранителните органи на Русия предприеха безпрецедентни мерки за сигурност във връзка с предстоящата визита на президента на САЩ Барак Обама в Москва.

В осигуряването на сигурността по време на  визитата на Обама ще участват представители на практически всичките силови структури на Русия, както и на министерството на отбраната.

Дни преди визитата на американския президент Барак Обама в Москва руският държавен глава Дмитрий Медведев разказва за очакванията си от срещата.

В своя блог руският лидер дава и оценката си за отношенията между двете страни в последните години.

"Трябва да се признае, че в последните години отношенията между нашите две страни претърпяха деградация", заявява Дмитрий Медведев:

"Криза на доверието, бездействие, нежелание за действие - можем да наричаме отношенията с различни думи.
Факт обаче е, че при нелоши лични контакти между държавните ръководители, отношенията между Русия и САЩ се срината почти на равнището на Студената война
."

Руският президент добавя, че точно тези отношения влияят непосредствено на това какъв ще бъде светът в близките десетилетия.