От неделя вечерта е частично възстановено електрозахранването в Одеса и други градове и области на региона. Това заяви във видеообръщението си президентът на Украйна Володимир Зеленски, съобщава Укринформ, позовавайки се на сайта на президента.

Но Киев и региона, Лвовска област, Виницка област, Тернопол и областта, Черновци и областта, Закарпатие, Сумска област, Днепропетровска област ситуацията остава много трудна. Ние непрекъснато работим с партньори, увери той.

Около 300 000 жители на Одеска област все още са на тъмно

Около 300 000 жители на Одеска област все още са на тъмно

След руската атака срещу енергийната инфраструктура, извършена на 10 декември

Както обичайно, Зеленски направи преглед на изминалия ден, както и припомни по-важните срещи, които предстоят.

Той сподели за проведените разговори с президентите на Франция и Турция Еманюел Макрон и Реджеп Ердоган, както и подготвяния разговор с американския президент Джо Байдън. 

Следващата седмица ще бъде важна - Срещата на Г-7, конференция във Франция за възстановяването и устойчивостта на Украйна през зимата, събития на ниво Европейски съюз (ЕС) Готвим се за участие и очакваме важни резултати, каза той.

С решение на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна бяха приложени санкции срещу седем души. Ние правим всичко, за да гарантираме, че държавата-агресор няма да дърпа нито една струна от украинското общество, каза още той.

Подоляк: Военните неуспехи, саботажите и санкциите срещу Русия слагат край на войната

Подоляк: Военните неуспехи, саботажите и санкциите срещу Русия слагат край на войната

Няма нужда да се страхувате от бъдещето след Путин, настоя президентският съветник