В телефонен разговор украинският президент Володимир Зеленски и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг координираха по-нататъшните стъпки по пътя на евроатлантическата интеграция на Украйна.

Това съобщи  украинският президент в "Туитър".

"В постоянен контакт съм с нашите стратегически партньори. Проведох телефонен разговор с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Координирани са по-нататъшни стъпки по пътя на евроатлантическата интеграция на Украйна", написа Зеленски.

Междувременно Столтенберг похвали храбрия украински народ и сили.

"Разговарях с президента Зеленски и похвалих смелия украински народ и сили за впечатляващия напредък във възвръщането на тяхната територия от руските агресори", отбеляза Столтенберг в "Туитър".

В отговор на анексията на Путин Украйна кандидатства за НАТО

В отговор на анексията на Путин Украйна кандидатства за НАТО

Киев подаде молба за членство по ускорена процедура

По думите му, Русия трябва да спре войната, която е започнала. НАТО ще поддържа и засилва подкрепата за Украйна толкова дълго, колкото е необходимо, добави Столтенберг.

Припомняме, че на 30 септември 2022 г. украинският президент Володимир Зеленски, председателят на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук и украинският премиер Денис Шмигал подписаха молбата на Украйна за ускорено присъединяване към НАТО.

Това бе в отговор на анексията от Русия на украински територии.