Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова украинците да се подкрепят взаимно и особено тези, които се борят за страната. Това заяви той във видеообръщението си, цитирано от "Укринформ".

Днес се оказа, че е денят за обобщаване на тази година и планове за следващата. Проведох среща със специалисти по международни отношения относно събитията и плановете за януари, съобщи той.

Зеленски: Ситуацията на фронта в Украйна е "трудна и болезнена"

Зеленски: Ситуацията на фронта в Украйна е "трудна и болезнена"

Военните действия в Донбас са в критична фаза

Срещнах се с министъра на отбраната на Франция, който пристигна в Украйна. Обсъдихме сътрудничеството през годината, възстановяването на страната ни и още една стъпка в укрепването на нашата ПВО. 

Срещнах се с държавни служители и шефове на парламентарни комисии. Обсъдихме решенията, които се подготвят.

Днес представих и годишното послание до Върховната Рада относно външното и вътрешното положение на Украйна. За това как всички ние - всички украинци - променихме света тази година и какво ще правим през следващата година. Вероятно вече можете да видите акцентите от всички тези събития в новините или ще ги видите, изреди президентът.

Зеленски: Украйна успя да върне 1456 души от руски плен

Зеленски: Украйна успя да върне 1456 души от руски плен

Украйна вече е успяла да освободи повече от 1800 градове и села

Искам да добавя още нещо към всичко, което се направи и каза днес, нещо неполитическо. Без значение какво се случва и какво мислите, подкрепяйте се. Задължително. Моля, отделете време да кажете мили думи на близките си. Дори това да не са близки хора - просто на други украинци. Моля, намерете възможност и момент да благодарите за работата, да похвалите за това или онова усилие, за грижата, призова той.

Не сме загубили човечността си, въпреки че сме преживели ужасни месеци. Няма да го загубим, въпреки че ни очаква тежка година. Ще стигнем до победа. Трябва да го направим наистина заедно, каза още той.

Зеленски: 2023 г. трябва да е решаваща година

Зеленски: 2023 г. трябва да е решаваща година

Координира с Мелони следващите съвместни действия с Италия