След днешните масирани руски ракетни атаки в Украйна текат възстановителни работи в енергийни съоръжения. Най-тежка е ситуацията в Харковска и Житомирска област. Това каза президентът Володимир Зеленски във видеообръщението си към нацията, съобщи "Укринформ".

"Цяло денонощие продължават възстановителните работи в енергийните съоръжения. Най-трудно е положението в Харков и Житомирска област. Одеса, Днепропетровска област, Киев и Запорожие също са изправени пред трудности", каза той.

Зеленски увери, че ремонтните бригади, енергетиците, местните власти и централната власт ще работят толкова дълго, колкото е необходимо, за да възстановят захранването на градовете и областите, където има проблеми. Президентът благодари на всички, които работят за това.

Русия отговорила с Кинжали на нападението в Брянска област

Русия отговорила с Кинжали на нападението в Брянска област

Тогава Русия обвини украинските власти за "диверсията"

"Ние вече показахме на какво е способна Украйна. Колкото и коварни да са действията на Русия, нашата държава и народ няма да бъдат в окови. Нито ракетите, нито руските зверства няма да им помогнат", каза държавният глава.

Зеленски благодари и на всички бойци от ВВС на Украйна, особено на 138-а Днепърска, 160-а Одеска и 208-ма Херсонска зенитно-ракетни бригади, които се отличиха в отбраната на Украйна.

Припомняме, че през нощта и сутринта на 9 март Русия нанесе масирана ракетна и безпилотна атака срещу Украйна.

"В отговор на терористичните действия, организирани от Киев на 2 март в Брянска област, въоръжените сили на РФ нанесоха масиран ответен удар", съобщи руското министерство на отбраната.

На 2 март около 45 души от т.нар. "Руски доброволчески корпус" се твърди, че са навлезли на територията на Брянска област от съседна Украйна. По време на нападението двама души бяха убити, а едно дете беше ранено.

Престрелка с десетки диверсанти в Брянска област, взрив край Тула
Обновена

Престрелка с десетки диверсанти в Брянска област, взрив край Тула

Има убити, ранени и взети заложници, Украйна отрича