Президентът на Украйна Володимир Зеленски обоснова решението си да уволни всички ръководители на регионалните териториални центрове за набиране на персонал и социална подкрепа.

Както заяви държавният глава във вечерното си обръщение към украинците, днес той е влязъл в сила със свой указ решението на Съвета за национална сигурност и отбрана относно резултатите от проверката на "военните комитети" и работата на центровете за набиране на персонал като цяло.

По-специално въпросът се отнася до пълната подмяна на ръководния персонал.

"Войници, които действително са преминали през бойни операции, които наистина разбират как и кой трябва да бъде избран за нашите сили за отбрана и сигурност - това са воините, които ще ръководят работата на териториалните центрове за окомплектоване. Тази система се нуждае от достойнство. Тази система се нуждае от рационалност. Тази система се нуждае от способността да дава на фронта точно такива хора, които могат да укрепят нашата отбрана", подчерта Зеленски.

Зеленски уволнява всички областни шефове на наборни служби

Зеленски уволнява всички областни шефове на наборни служби

Поредна стъпка в борбата с корупцията

"Във всяка бойна бригада, която посетих тази седмица - а те са 16 - войниците говореха за проблемите с окомплектоването. Началото на тези проблеми - по-специално начинът, по който работят военните комисии. Тяхната работа трябва да стане различна. И тя ще бъде такава. Благодарение на бойните офицери", заяви президентът.