Украинският президент Володимир Зеленски посети войските в източната фронтова Донецка област с висши генерали в сряда, предава "Ройтерс"

Зеленски записа видео обръщение на фона на градски знак на Покровск, в участък от фронта, където се водят някои от най-интензивните боеве по време на 28-месечната пълномащабна инвазия.

Той каза, че се е срещнал с войници от 110-а и 47-ма бригада, които се сражават в района. Зеленски разговаря с войниците от частите и ги удостои с държавни награди

"Имам честта да бъда тук днес и да Ви благодаря, че защитавате нашата държава, да благодаря на вашите братя, които сега ги няма, от всички нас, от целия народ на Украйна. Пазете се. Здраве и сили за семейството и приятелите ви. Благодаря ви за това, което правите всеки ден, за да гарантирате, че Украйна принадлежи на украинците", каза държавният глава.

Зеленски също обеща да разговаря в Киев с някои представители на украинското правителство, които, според Зеленски, "не са били от шест месеца или повече" на онези места, където са необходими незабавни решения.

Зеленски приветства пътя към ЕС и арестите на Шойгу и Герасимов

Зеленски приветства пътя към ЕС и арестите на Шойгу и Герасимов

Благодари и на екипа, който работи за връщането на пленените военни