Кандидатът за президент на Украйна Владимир Зеленски обяви по време на предизборния дебат, че през 2014 г. той е гласувал за днешния си опонент Петро Порошенко за държавен глава.

По думите му тогава той е "допуснал грешка". Според него тогава украинците не са могли да си представят, че при Порошенко те "няма да живеят по нов начин, а ще се борят за оцеляване".

Той също така добави по време на предизборния дебат на Олимпийския стадион в Киев, че Порошенко не е изпълнил своите предизборни обещания.

Зеленски подчерта, че Порошенко по време на мандата си "напълни джобовете на приятелите си", а не бюджета на Украйна.

Порошенко събра хиляди привърженици по улиците и на Майдана в Киев

Порошенко събра хиляди привърженици по улиците и на Майдана в Киев

Според него Зеленски щял да бъде слаб президент и да работи в полза на Русия

Зеленски, който е комик и абсолютно външен човек за украинската политика, също така коментира, че той е "резултат от грешките и неизпълнените обещания на Порошенко".

Зеленски също така смята, че Порошенко не е изпълнил обещанието си да сложи край на конфликта в Донбас.

"Има двама Порошенко, първият е отличен оратор, експерт, той обикновено се появява, когато има камери, а когато камерите са изключени, се появява Петър Втори... Затова, г-н Порошенко, аз съм тук с моя екип. Аз изобщо не съм политик, аз съм обикновен човек, който дойде да разбие тази система. Аз съм резултат от вашите грешки и обещания", настоя той.

Голямата победа на Путин в Украйна

Голямата победа на Путин в Украйна

Запознайте се с вероятния победител на президентските избори