Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че е готов да се срещне с американския си колега Джо Байдън преди руско-американската среща на върха в Женева, но разбира, че това може да не се случи.

"Вярвам, че консултациите трябва да се проведат лице в лице, защото много неща не могат да бъдат обсъждани по телефона. Разбирам, че предварително подготвените планове и плътният график на президента на САЩ може да не позволяват това, но той е този, който трябва да избере. Аз самият съм готов да защитавам Украйна по всяко време и навсякъде по света и съм готов да се срещна с него и да обсъдим всички подробности преди срещата Байдън с руския президент Владимир Путин в Женева ".

Русия охлажда превишените очаквания за срещата Путин-Байдън

Русия охлажда превишените очаквания за срещата Путин-Байдън

"Няма как да се очаква някакъв напредък в постигането на разбирателство"

Това каза Владимир Зеленски в интервю, публикувано в неделя с новинарския портал Axios.

Украинският президент добави, че представители на президента на САЩ все още не са се свързали с украинските власти за консултации по предстоящата среща между САЩ и Русия. "Още не и аз вярвам, че решението за консултации е тяхно", отговори Зеленски на съответния въпрос, като изрази мнение, че ако САЩ решат да не се консултират с Украйна по тази тема, "това би било голямо грешка".