Киев и всички украински градове, цяла Украйна, ще сложат край на историята на московския деспотизъм, който е поробвал много различни народи от много дълго време.

Това заяви украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщението си, цитирано от "Укринформ".

Днес страната ни премина през една от най-мащабните руски атаки от шахеди - 54 дрона наведнъж. Почти всички бяха свалени... Почти! За съжаление имаше някои удари в района на Житомир. Ще направим всичко, за да помогнем за възстановяването на разрушеното., каза той. 

40 дрона на няколко вълни срещу Киев тази нощ

40 дрона на няколко вълни срещу Киев тази нощ

Общо 54 дрона е пуснала Русия срещу критична инфраструктура

По време на тази терористична атака най-мощният удар беше насочен срещу Киевска област. В рамките на град Киев и региона са свалени 36 дрона. Ето как Русия празнува деня на нашия древен Киев., каза Зеленски.

През цялата си история Киев е виждал различни подлости от нашественици. Преживя всички тях, ще преживее и русистите. Никой от тях няма да бъде тук! Киев и всичките ни градове, цялата ни Украйна ще сложат край на историята на московския деспотизъм, който е поробвал много различни народи от много дълго време. Нито Шахедите, нито други средства за терор, които то унизително търси по целия свят, ще го спасят. Защото силата е в хората, тя е в градовете, тя е в живота и когато животът, хората и най-важните градове за култура бъдат презрени, Русия ще се сблъска само с поражение. Дори стотици Шахеди няма да го спасят от това. Само ще увеличат позора на Русия.

Украйна налага санкции на Иран за 50 години

Украйна налага санкции на Иран за 50 години

Зеленски каза, че Иран е продал над 1000 дрона и "други оръжия" на Русия

Тези дни поздравяваме Киев и Александрия, Северодонецк, Калуш, Кривий Рог... Градове с различни съдби, но с еднакво уважение. Нашата Украйна. Нашата вяра, че ще преминем този изключително труден етап от историята. Ще го направим и всичките ни градове ще бъдат свободни, а хората ни ще бъдат защитени от всяко зло, което може да застраши страната ни, каза още държавният глава. 

Фактът, че нашата столица е свободна, фактът, че нашите градове се защитават достойно, фактът, че ние ще освободим всеки окупиран град - всичко това е заслуга на много хора. Всички, които се борят и работят за Украйна. Това е заслугата на нашата могъща нация, която умее да прави исторически неща. Когато е обединено. Когато осъзнае силата си. Когато не прощава на врага нищо. И когато вдъхновява целия свят, заяви Зеленски.