Ударите на Украйна по руската граница помогнаха за защитата на живота, както и по-нататъшните решения. Това каза президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерното си обръщение, цитирано от "Укринформ".

Днес в Харков поредният удар на руска управляема бомба порази пощенски терминал, обикновен цивилен обект. Към момента се съобщава за десет ранени. На всички се оказва необходимото съдействие. За съжаление един човек е починал, отчете той.

Руските сили удариха Харков с управляема бомба

Руските сили удариха Харков с управляема бомба

Един човек е загинал, а други 8 са ранени

Тези бомби са един от ключовите елементи на способността на Путин да води война. Колкото по-скоро светът ни помогне да се справим с руските бойни самолети, изстрелващи тези бомби, толкова по-скоро можем да ударим - основателно да ударим - руската военна инфраструктура, военните летища, толкова по-близо ще бъдем до мира. Истински мир. Светът има достатъчно сила, за да принуди Русия към мир. И по-специално, защитавайки района на Харков от руската офанзива, ние доказахме, че решителността на нашите партньори наистина помага, каза той.

Ударите по руските гранични райони помогнаха за защитата на живота. Така ще бъдат и по-нататъшните решения - смелите решения, които трябва да бъдат взети, от които се нуждаем и които обсъждаме с нашите партньори. През следващите седмици ще продължим комуникацията си, за да постигнем необходимите решения.

Днес, в края на този ден и тези седмици, искам да благодаря на всички наши хора, които неизменно пристигат на мястото след всеки руски удар, провеждат спасителни операции, разчистват развалините и помагат на ранените. 

Зеленски: Харков се стабилизира, руските атаки в Донецк са всекидневни

Зеленски: Харков се стабилизира, руските атаки в Донецк са всекидневни

Това каза във видеообръщение президентът на Украйна

В седмиците след първата среща на върха за мира ние не сме спирали комуникацията с нашите партньори нито за един ден, за да осигурим подкрепа за нашето комюнике от срещата на върха. Сега имаме още десет подписа след срещата на върха от различни организации по света. Светът трябва да бъде представен възможно най-широко в работата за мир и аз благодаря на нашия екип за активните усилия. Имаме и повече подробности за работата в групи по конкретни проблеми със сигурността, според точките на формулата. Мирът няма алтернатива и колкото и Русия да се опитва да разшири войната, ние ще направим всичко, за да върнем мира в Украйна - справедлив мир, каза още той.

12 жертви и ранени след руски удари в Украйна

12 жертви и ранени след руски удари в Украйна

Удар с дрон уби петима души в руския регион Курск, а Беларус твърди за украински дрон на своя територия