Украинците сами създават чудесата, приятелствата, имат истинската любов и светлина, дори и когато насила са оставени на тъмно. 

Това заяви президентът Володимир Зеленски в новогодишното си поздравление към украинците. Това се казва в публикация на Зеленски в Telegram, цитирана от "Укринформ".

"Искате ли чудеса днес? Украинците отдавна ги създават сами. Искаш истински приятели? Вече разбрахме със сигурност кои са те. Искаш истинска любов? Тази година го усетихме повече от всякога. Искате вяра и надежда? И двете са отдавна във въоръжените сили. Искате домашен уют? Там сме ние и любимите ни хора. Искате светлина? То е във всеки от нас, дори когато няма ток. Искате приключения и пътешествия? Сега украинците са получили твърде много от тях, се казва в обръщението.

"Така че днес желанието е само едно. Ще се сбъдне не по чудо, а с нашия труд. С борба. Чрез взаимопомощ. От хуманност", каза Зеленски.

Зеленски към руснаците: Украйна никога няма да прости ракетния терор

Зеленски към руснаците: Украйна никога няма да прости ракетния терор

Цялата тази война, която водите, не е война с НАТО, както лъжат вашите пропагандисти, заяви украинският президент

"Честита Нова Година! Годината на нашата победа", завърши украинският лидер.

Президентът Зеленски каза още, че украинските сили за противовъздушна отбрана ще бъдат още по-силни и по-ефективни през новата година и че те могат да станат най-мощните в Европа.