На терористичната държава Русия няма да бъде простено, а тези, които дават заповеди и ги изпълняват, няма да получат помилване. Украйна никога няма да прости ракетния терор, причинен от Русия.

Това заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от "Укринформ".

"Цялата тази война, която водите, не е война с НАТО, както лъжат вашите пропагандисти. Не е за нещо историческо. Един човек трябва да остане на власт до края на живота си. Това, което ще бъде с всички вас, граждани на Русия, не го засяга. Вашият лидер иска да покаже, че има войските зад себе си и че е напред. Но той просто се крие. Той се крие зад войските, зад ракетите, зад стените на своите резиденции и дворци. Той се крие зад вас и изгаря вашата страна и вашето бъдеще", каза Зеленски.

Новогодишно 20 ракети летели по Украйна, засега

Новогодишно 20 ракети летели по Украйна, засега

Десетки души са ранени

"Терористичната държава няма да бъде простена. И тези, които дават заповеди за такива удари, и тези, които ги изпълняват, няма да получат помилване. Меко казано. Няколко вълни от ракетни атаки на Нова година. Ракети срещу хора. Това е против хората. НЕчовеците го направиха, НЕчовеците ще загубят. И вие и аз го знаем. Терористите не могат да го променят. На Великден направиха такива нападки, на Коледа, на Нова година... Наричат се християни, много се гордеят с православието си. Но те следват дявола. Те го подкрепят и са заедно с него", подчерта Зеленски.

Припомняме, че на 31 декември 2022 г. Русия нанесе още една ракетна атака срещу енергийната и гражданската инфраструктура на Украйна.

Путин за новата година от старата: Русия сега се бори за своето бъдеще

Путин за новата година от старата: Русия сега се бори за своето бъдеще

Новогодишното си обръщение записа не в Кремъл, а обграден от военни

В новогодишното си слово, руският президент Владимир Путин заяви, че Русия сега се бори за своето бъдеще. 

През 2022 г. се наблюдава "мощна консолидация на руското общество"

"Истински ключовите, съдбоносни събития" от 2022 г. са границата, която полага основите на общото бъдеще на руснаците и тяхната истинска независимост: "За това се борим днес."

"Това беше година, която постави много неща на място, ясно разграничи смелостта и героизма от предателството и малодушието, показа, че няма по-голяма сила от любовта към семейството и близките, верността към приятелите и другарите по оръжие, предаността към родината."

Новогодишното обръщение на Владимир Путин тази година е записал не в Кремъл, както предишните години, а в обкръжението на военнослужещи. Според Дмитрий Песков Путин е направил това в щаба на Южния военен окръг в Ростов на Дон.