Днес приключи спасителната операция в Днипро. 79 души бяха ранени от този руски удар. Списъкът на загиналите включва 45 украинци, включително 6 деца, включително момче, което е само на 11 месеца.

Това заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от "Укринформ".

Децата и цивилните са врагове за Русия. Очевидно това може да се случи само, защото Русия се превърна във враг на цялото човечество.

Шмигал за атаката в Днипро: Русия няма място сред цивилизованите държави

Шмигал за атаката в Днипро: Русия няма място сред цивилизованите държави

Москва отрича мишена на нейните въздушни удари да са жилищни сгради

Днес обсъдих сътрудничеството в областта на отбраната с федералния президент на Германия Щайнмайер. Готвим се активно за нова среща във формат Рамщайн. Подготвяме нови важни дипломатически стъпки - обсъдихме ги и днес.

Днес започна годишният форум в Давос, традиционно мощна световна политическа и икономическа платформа. Светът чува Украйна в Давос - знаят какво направи Русия с Днепър, знаят какво правят терористите с Херсон, Харков, нашия Донбас и други територии, на които Русия донесе смърт.

Ние лобираме за увеличаване на глобалния натиск върху терористичната държава. Убеден съм, че след тази седмица светът ще види по-активни и влиятелни привърженици на създаването на Трибунал за руската агресия и специален механизъм за компенсиране на загубите от войната за сметка на руски активи.

Подкрепата на света за нашата дипломатическа инициатива се усеща много силно. Ние правим всичко възможно тази подкрепа да стане наистина глобална и всички влиятелни участници в международните отношения да предприемат стъпки за прекратяване на руската агресия и връщане на сигурността, настоя той.

Днес проведох среща с участието на главния прокурор и министъра на вътрешните работи на Украйна за идентифициране на виновниците за нападението над Днипро. Всеки ден има все повече фактическа информация и правни стъпки на държавата ни. Всичко това ще завърши с присъди за всички тези руски убийци, каза още той.

Зеленски: Европа твърде дълго гледа на Украйна само през руската оптика

Зеленски: Европа твърде дълго гледа на Украйна само през руската оптика

Това ще се промени, убеден е украинския президент