Лидерът на Либерално - демократическата партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски заяви, че трябва да се създадат специални магазини за граждани с ниски доходи, където те да могат да купуват стоки на намалени цени. Той съобщи това в ефира на радиото "Комсомолская правда".

В тези магазини също могат да разпространяват конфискувани продукти безплатно, подчерта партийният лидер.

Жириновски мечтае: Ако СССР не се беше разпаднал

Жириновски мечтае: Ако СССР не се беше разпаднал

Мощта на Русия би била голяма

"Нека не унищожаваме храната. Ние унищожаваме милиони тонове храна. Нека ги раздадем безплатно на бедните! " - призова Жириновски.

Също така лидерът на Либерално-демократическата партия осъди идеята за регулиране и замразяване на цените от държавата, тъй като според него това би довело до намаляване на производството.

По-рано президентският прессекретар Дмитрий Песков коментира работата за ограничаване на повишаването на цените на храните, като я нарече филигранен процес. Както стана известно, на 30 март правителството удължи срока на споразуменията за стабилизиране на цените на захарта и слънчогледовото масло. Съответният указ е подписан от премиера Михаил Мишустин.

Жириновски: Германия трябваше да се унищожи като държава

Жириновски: Германия трябваше да се унищожи като държава

Скандални изказвания на руския политик

През декември 2020 г. Министерството на промишлеността и търговията, Министерството на земеделието, най-големите руски търговци и производители на храни сключиха споразумение, определящо максимални цени за захарта и слънчогледово масло. И така, цената на 1 килограм захар беше определена на ниво, не по-високо от 36 рубли за търговци на едро и 46 рубли на дребно, 1 литър масло - съответно на ниво от 95 рубли на едро и 110 рубли на дребно.