Министърът на вътрешните работи на Турция Бешир Аталай заяви, че вече разполагат с информация за самоличността на камикадзето, което се взриви вчера на истанбулския площад „Таксим", както и за връзката му с конкретна организация, но все още няма да оповестят публично информацията, пише турският вестник „Сабах".

Аталай отрече информацията за втора „жива" бомба в Истанбул и посочи, че няма задържан по този сигнал, подаден в полицията.

Аталай посочи, че с ръководителите на полицията в Истанбул са анализирали информацията за вчерашното нападение. По думите му няма опасност за живота на ранените. Продължава лечението на четиримата ранени полицаи, като за единия има сериозна опасност за окото.

По думите му публично изявление пред медиите ще бъде направено, след като са сигурни в информацията.

Той посочи, че забавянето се дължи на това, че искат информацията, която ще изнесат, да е достоверна. Относно принадлежността към определена терористична организация той каза, че разполагат с данни, но продължават с анализирането на всички детайли по случая.

Дирекцията на полицията в Истанбул предостави на медиите снимката на атентатора на вчерашния атентат в Истанбул, при който бяха ранени 32 души, от които 15 полицаи.