Кремъл публикува нови снимки на Владимир Путин, които за пореден път показват, че никой не се държи толкова безсрамно като руския президент. Това коментира германският вестник "Зюддойче цайтунг".

"Повече от 20 години на власт, с хладнокръвна усмивка на акула и скорошният успех с ваксината Sputnik V - всичко това, разбира се, заслужава внимание, но в едно нещо Владимир Путин наистина няма равен - в своите фотосесии", обобщава журналистът Зилке Вихерт.

Поредицата от снимки, публикувани ежегодно от Кремъл, винаги изобразява един и същ модел, а сюжетът и декорите варират само леко: главният герой (Путин) демонстрира единството си с руската природа, за предпочитане в Сибир и своята добра форма във всеки смисъл.

Както знаете, тази пропаганда достигна своя връх през 2017 г., когато руският президент се появи пред обществеността гол до кръста на кон и докато лови риба на реката. (...) Един руски вестник с ентусиазъм пише тогава: "Как може да не гласувате за това тяло?"

Руските депутати одобриха закон, позволяващ на Путин да управлява до 2036 г.

Руските депутати одобриха закон, позволяващ на Путин да управлява до 2036 г.

Законопроектът, одобрен от депутатите днес, позволява на Путин да се кандидатура

Това не означава, че други политици не се опитват да направят това. Например Хелмут Кол хранеше еленче в своето имение или Хелмут Шмит позира в капитанската шапка на ветроходна яхта. (...) В крайна сметка навсякъде има моменти, които могат да бъдат използвани за привличане на избиратели.

Разликата с Путин е, че неговата поредица от снимки ни придружава от много дълго време. Неговата моделна ера продължава почти толкова, колкото и кариерата на Кейт Мос. (...) След номера с голия торс последва зимна поредица от снимки, на които президентът изглеждаше искаше да се покаже по-мек. През 2018 г. той мечтателно държеше букет планински цветя в ръка. Тази година погледът му все още е мек, но позите отново станаха много по-твърди, и атмосферата на заснежената тайга изглежда мразовита.

В крайна сметка такива са времената: отношенията със Съединените щати се охлаждат значително, а отношенията с Германия са били и по-добри. На първо място, заради Алексей Навални, Путин сега е критикуван по целия свят. Може би това е защо снимките иконографично изобразяват тежко оборудване: хибрид от танк и снегомобил в камуфлажни цветове, пред които 68-годишният президент позира като футболист със своето Ферари.

"Готвачът на Путин" настоява ФБР да го премахне от списъка с издирваните

"Готвачът на Путин" настоява ФБР да го премахне от списъка с издирваните

ФБР предложи награда в размер на 250 000 долара за "главата" на Пригожин

Невъзможно е да си представим, че Еманюел Макрон или Борис Джонсън биха позирали за такива снимки. В почти половината от снимките, Путин е облечен в скъп костюм от овча кожа с качулка, под него - бяла водолазка, на краката - ботуши от овча кожа. Понякога внимателно притиска шапката си от овча кожа към гърдите си.

Всъщност на всички тези снимки Путин отдавна изглежда като карикатура на себе си, но изглежда подкрепя тази постановка толкова много, че всички мемове просто отскачат, пише в. "Зюддойче цайтунг".