Американският милиардер Уорън Бъфет удвои броя на акциите, които притежава в технологичния лидер Apple.

Според данни на неговата инвеститорска компания Berkshire Heatway към края на юни нейният пакет в производителя на iPhone наброява 15,2 милиона ценни книжа. Това прави малко под 1,5 милиарда долара, пише CNN Money.

Така през второто тримесечие на годината Бъфет е увеличил участието си в Apple с 55%, като през първите три месеца на годината той държеше 9,8 милиона акции.

Милиардерът, който държи 9 милиона от акциите на Apple

Милиардерът, който държи 9 милиона от акциите на Apple

Пакетът ценни книжа се оценява на над $1 милиард

През май от Berkshire Heatway обявиха, че притежават ценни книжа на корпорацията за 1 милиард долара. Тяхната стойност обаче се срина през юни, след като стана ясно, че продажбите на iPhone са се свили за първи път, след като емблематичните смартфони дебютираха на пазара.

Цената на акциите обаче се възстанови, като достигна 109 долара единична цена през тази седмица при стойности около 90 долара преди няколко месеца.

Самият Бъфет още през май заяви, че инвестирането в Apple не е била негова идея, а на неговите заместници. Това обаче не е първото вложение на Berkshire Hetway в технологичния сектор. Дружеството има голямо участие и в IBM, както и в още редица компании от сектора.