Лацио победи с 2:1 като гост Ювентус в едно от дербитата на 8-ия кръг на Серия "А". Римските орли постигнаха пълен обрат на "Алианц Стейдиъм", след като Дъглъс Коща откри резултата в 23-ата минута. В началото на втората част Чиро Имобиле изравни, а в 54-ата минута отново той от дузпа донесе успеха на своя тим. В осмата минута на добавеното време Пауло Дибала пропусна наказателен удар за домакините.

С успеха Лацио събра 19 точки, с колкото останаха и "бианконерите". Двата тима са съответно трети и четвърти във временното класиране преди изиграването на останалите срещи от кръга.

Отборите предложиха истински динамичен спектакъл с много опасности пред двете врати.

Снимка 317863

Източник: GettyImages

Голямата звезда на Ювентус Пауло Дибала остана резерва, а атаката се водеше от Гонсало Игуаин, Марио Манджукич и Дъглъс Коща. За гостите дуото в предни позиции включваше Чиро Имобиле и Луис Алберто.

Двубоят стартира с домакински натиск, който в първите петнадесетина минути не донесе опасности пред вратата на Стракоша. Темпото на игра бе много високо, като Лацио се опитваше да контраатакува опасно.

Ювентус - Лацио 1:2
на живо

Ювентус - Лацио 1:2, Чиро Имобиле от дузпа прави пълен обрат

Двубоят започва в 19,00 часа

Така се стигна до 23-ата минута, когато стражът на гостите изби силен удар на Сами Кедира, топката попадна в Дъглъс Коща, който я прати във вратата. При попадението имаше съмнения за засада, но след като реферите гледаха повторение признаха гола.

"Бианконерите" продължиха да атакуват и в 36-ата минута Кедира бе близо до удвояване на резултата, но Стракоша спаси. Малко след това албанският страж бе на път да направи сериозен гаф, след като бе притеснен от Игуаин, но се справи със ситуацията.

Снимка 317866

Източник: GettyImages

Втората част стартира вихрено. Още в 46-ата минута Чиро Имобиле получи великолепен пас от Луис Алберто и прониза Буфон за 1:1.

Две минути по-късно Игуаин бе изведен очи в очи със Стракоша, но стреля право в него.

Снимка 317873

Източник: GettyImages

В 54-ата минута Лацио направи пълен обрат. Чиро Имобиле получи подаване зад защитата, финтира Буфон, който го фаулира в наказателното поле и последва дузпа. Нападателят застана зад топката и хладнокръвно вкара за 1:2.

Ювентус взе инициативата след втория гол на "орлите", но така и не успяваше да затрудни Стракоша. В 65-ата минута в игра се появи и Пауло Дибала, но и това не помогна на тима на Алегри.

Снимка 317874

Източник: GettyImages

В продължението на срещата Пауло Дибала тресна гредата, а при добавката на Стуроро топката попадна в ръцете на Стракоша. В ответната атака Кайседо от няколко метра не успя да преодолее Буфон. В четвъртата минута на добавеното време домакините получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Патрик в наказателното поле. Съдията Паоло Мацолени имаше нужда да изгледа повторение, за да вземе категорично решение. В крайна сметка вратарят на гостите отрази удара на Дибала.

Така Лацио си тръгна с три точки от гостуването в Торино.

Ювентус - Лацио 1:2

1:0 Дъглъс Коща (23)

1:1 Чиро Имобиле (46)

1:2 Чиро Имобиле (54-дузпа)