Отборът на Наполи направи крачка назад от голямата си мечта - Скудетото в Серия "А". Тази вечер "партенопеите" усетиха вкуса на поражението във възможно в най-неприятния момент. Селекцията на Маурицио Сари загуби тежко домакинството си на Рома с 2:4 и така остана само с точка преднина пред конкурентите от Ювентус, които на всичкото отгоре са и с мач по-малко.

Дербито на слънцето: Наполи - Рома 2:4 (Развой на срещата по минути)
на живо

Дербито на слънцето: Наполи - Рома 2:4 (Развой на срещата по минути)

Изненадващ развой на стадион "Сан Паоло"

На "Сан Паоло" домакините преживяха пълен обрат, след като поведоха с ранен гол на Инсине, но след това бяха жестоко наказани от попаденията на Джеко (2), Юндер и Диего Пероти. Именно босненецът изигра голям мач, с който само потвърди защо е основна трансферна цел на всички грандове от Европа. Стабилен на вратата пък беше бразилецът Алисон.

Снимка 343486

Източник: GettyImages

Големият триумф на "джалоросите" пък им позволи да изместят Лацио от третата позиция.

Напълно според очакванията, двубоят започна с вихрени атаки и към двете врати. Рома можеше да открие резултата още във втората минута. Диего Пероти се промъкна незабелязано в полето на Наполи, но ударът му с глава мина над горната греда на Пепе Рейна.

Отговорът на Наполи бе подобаващ. Двойката централни бранители на гостите "подари" пространство на Лоренцо Инсине, който остана сам срещу стража на "вълците". Звездата на домакините обаче имаше слаб завършващ удар и пропусна да дари своите с така желаната преднина.

Ювентус измъкна много важен успех при гостуването си на Лацио

Миг на гениалност реши дербито между Лацио и Ювентус

Пауло Дибала разплака Лацио в 93-ата минута

"Партенопеите" нямаха прошка в 6-ата минута, когато резултатът на "Сан Паоло" беше открит. Марио Руй пусна остър пас от фланга, който намери Лоренцо Инсине. Звездата с №24 обърна глезена и просто насочи топката неспасяемо към далечния ъгъл на Алисон.

Снимка 343477

Източник: EPA/БГНЕС

И докато публиката все още ликуваше от гола на своите любимци, Рома макар и с малко късмет, стигна до изравняването. Ченгиз Юндер се възползва от слабата подредба на неаполитанската отбрана и след удар, който рикошира в крака на Марио Руй, бързо възстанови паритета на "Сан Паоло".

Домакините можеха да възстановят своето лидерство в 16-ата минута. Този път обаче на мястото си беше Алисон, който реагира светкавично при изстрел от близка дистанция на Лоренцо Инсине. След това последва и решителна намеса на бранителя Костас Манолас.

Настървени в атака, футболистите на Наполи забравиха за своята отбрана, която изненадващо бе матирана в 26-ата минута. "Вълците" сътвориха пълния обрат, след като Алесандро Флоренци центрира като по конец за Джеко. Босненецът надскочи във въздуха Раул Албиол и с глава препарира Пепе Рейна.

Снимка 343479

Източник: EPA/БГНЕС

След паузата Наполи продължи да бъде по-активният отбор, като дори стигна до удар в гредата. Головете обаче биваха отбелязвани от Рома!

Фаталният удар по надеждите на неаполитанските домакини бе нанесен в 74-ата минута. Един Джеко демонстрира световната си класа, след като получи топката на границата на наказателното поле и с премерен шут я прати неспасяемо в далечния ъгъл на Рейна.

Рома тотално унижи кандидат-шампионите с четвърти гол в 79-ата минута. Марио Руй изчисти посредствено една центрирана топка, която попадна в краката на Пероти. От няколко метра аржентинеца с лекота разстреля стража Наполи.

Снимка 343485

Източник: GettyImages

След последния гол на гостите от Рим, трибуните на "Сан Паоло" опустяха. Горещите тифози на домакините поеха към домовете си в знак на отчаяние от резултата на терена. Всички те изпуснаха втория гол за техните любимци, който макар и да не им донесе радост, поне малко намали унижението в тази съботна вечер. В добавеното време се разписа Дрис Мертенс, който акуратно пласира удара си под шпагата на Пелегрини и не остави надежди на Алисон за крайното 2:4.

В следващия кръг на Наполи предстои нов труден мач - гостуване на Интер. Рома пък приема Торино на свой терен.

Снимка 343478

Източник: EPA/БГНЕС