Отборът на Фиорентина временно се изкачи до третото място в Калчото, след като постигна минимален успех при домакинството си на Аталанта с 2:0. До голяма степен, всичко в този мач бе решено след изпълнението на дузпа в 63-ата минута, която беше точно реализирана от французина Жулиен Верету.

Интер победи Каляри с 2:0

Трета поредна победа за Интер в Серия "А"

"Нерадзурите" подчиниха Каляри с 2:0

Гостите от Бергамо можеха да си тръгнат поне с точка, но сериозни пропуски пред вратата на Албан Лафон направиха Ригони и Папу Гомес.

Снимка 381050

Източник: EPA/БГНЕС

Устремени в атака, футболистите на Аталанта оставиха много свободни пространства на своя опонент, който ги наказа с втори гол дълбоко в добавеното време. Той беше дело на Кристиан Бираги.

Торино измъкна важна победа при гостуването си на последния Киево. "Граната" обаче трябваше доста да се потруди за трите точки, след като те се превърнаха в реалност едва 120 секунди преди последния съдийски сигнал на Марко Гуида.

Рома спечели дербито срещу Лацио с 3:1

Рома спечели дербито срещу Лацио с 3:1

"Вълците" по-добре използваха положенията си за гол

В герой за "биковете" се превърна новото попълнение Симоне Дзадза. Бившият италиански национал бе изведен в коридор от Алекс Беренгер и останал сам срещу Стефано Сорентино прати коженото кълбо в мрежата.

Триумфът оставя Торино в средата на таблицата, докато Киево освен последното си място има и да наваксва наказателния си актив, който към днешна дата вече е "само" - 1 точка.

Снимка 381049

Източник: EPA/БГНЕС

Дженоа продължи със стабилните си изяви от началото на сезона, след като триумфира при гостуването си на Фрозиноне с 1:2. В герой за "грифоните" се превърна Крижтоф Пятек, който вкара и двата гола за генуезци още преди почивката.

Ювентус победи Наполи с 3:1

Няма кой да спре "Старата госпожа", Наполи също падна в жертва на безпогрешен Ювентус

Дербито на Серия "А" завърши с успех 3:1 за селекцията на Масимилиано Алегри

Домакините от Фрозиноне опитаха да се върнат в мача, но силите им стигнаха само за почетно попадение на Чиано от дузпа.

СЕРИЯ "А", седми кръг, резултати от мачовете, които започнаха в 16:00

ФИОРЕНТИНА - АТАЛАНТА 2:0

КИЕВО - ТОРИНО 0:1

ФРОЗИНОНЕ - ДЖЕНОА 1:2