Левски допусна тежка загуба с 3:0 при гостуването си на АЕК (Ларнака). Срещата бе от втория предварителен кръг на Лига Европа. "Сините" инкасираха три попадения в рамките на осем минути през втората част. Разписаха се Апостолос Яну (67), Раул Руис (70) и Ектор Ервел (75).

Двубоят можеше да се развие по съвсем друг начин, ако в края на първото полувреме Живко Миланов не бе изгонен напълно незаслужено с втори жълт картон. Освен това "сините" пропуснаха две отлични възможности чрез Дени Алар и Хали Тиам.

Срещата започна при топло време от около 34 градуса. С първия съдийски сигнал настана меле по трибуните. Феновете на Левски се сбиха със стюардите на стадиона заради транспарант на привържениците на АЕК, който бе в близост до тях. 

Феновете на Левски се сбиха със стюардите на стадиона на АЕК

Феновете на Левски се сбиха със стюардите на стадиона на АЕК

Мелето бързо бе потушено

Противно на очакванията по-активният отбор в първите минути бе Левски. "Сините" бяха близо до гол в 5-ата минута Давиде Мариани с отличен пас изведе Дени Алар сам срещу Тоньо. Австрийският нападател обаче стреля право във вратаря на домакините, който изби в корнер. След неговото изпълнение Янис Каргас нанесе удар покрай вратата. 

Българите продължиха да упражняват висока преса и това затрудняваше изнасянето на топката от играчите на АЕК. В 23-ата минута Станислав Иванов се справи с двама защитници отляво и върна топката към границата на наказателното поле. Там бе Хали Тиам, който потърси горния десен ъгъл, но Тоньо изби в корнер. 

Снимка 435775

Източник: LAP.bg

Възпитаниците на Петър Хубчев започнаха да действат доста твърдо срещу своите съперници, което доведе до жълти картони за Миланов, Каргас и Станислав Иванов. 

В следващите минути удари на Каргас и Паулиньо пък не намериха целта. В 41-ата минута гръцкият централен защитник на Левски не успя да изчисти добре едно центриране, след което от няколко метра Тричковски стреля право в Рейш. 

АЕК - Левски, на живо
на живо

АЕК (Ларнака) - Левски 3:0, Ервел също се разписа

Два сериозни пропуска на "сините"

В продължението на първата част Живко Миланов бе изгонен напълно незаслужено. Капитанът на Левски получи втори жълт картон след съприкосновение с играч на домакините. Повторенията ясно показаха, че футболистът на АЕК симулира. 

На полувремето Петър Хубчев пусна в игра Илия Юруков и Насиру Мохамед на мястото на Янис Каргас и Дени Алар. 

Втората част започна с натиск на домакините. В 49-ата минута опасен удар на Састре по диагонала мина покрай вратата. Минута по-късно Иван Тричковски нахлу през центъра и пусна към Ервел, чийто шут бе отразен от Миятович. 

Снимка 435774

Източник: LAP.bg

В 53-ата минута Левски отговори с пробив на Паулиньо отляво. Бразилецът преодоля двама защитници, но ударът му попадна в ръцете на Тоньо. 

АЕК продължи да търси първия гол в срещата. В 59-ата минута Акоран проби през центъра и насочи топката в долния десен ъгъл на Миятович, но черногорецът се справи. Малко след това вратарят на "сините" спаси опасен удар на Яну. 

Крепостта на Левски падна в 65-ата минута. Тогава Апостолос Яну се измъкна от защитата и с техничен удар отблизо прати топката във вратата за 1:0. 

Снимка 435776

Източник: LAP.bg

Четири минути по-късно Раул Руис удвои. Испанецът направи двойно с Яну, който с пета го изведе сам срещу Миятович и за халфът не бе трудно да го преодолее - 2:0. 

Левски опита да се върне в срещата, но Тоньо се справи с удара на Паулиньо. 

В 75-ата минута АЕК нанесе третия си удар. Ектор Ервел бе оставен абсолютно сам на около 30 метра от вратата. Холандецът си нагласи топката и с прецизен удар вкара за 3:0. 

Снимка 435773

Източник: LAP.bg

В 86-ата минута Миятович спаси вратата си от четвърти гол, след като спаси удар отблизо на Тричковски.

До края на срещата не се случи нищо запомнящо се. Реваншът е след седмица на "Герена", а задачата на Левски много трудна.